Energie Management Specialisten
Image default
Media

Waarom geluidseffecten bij animaties belangrijk zijn: 5 redenen

Waarom geluidseffecten bij animaties belangrijk zijn: 5 redenen

Animatie is een prachtige manier om een boodschap over te brengen aan je doelgroep. Als je kiest voor tekst is dat toch vaak een obstakel. Mensen zijn dan namelijk genoodzaakt geconcentreerd een tekst te lezen, die in zich op te nemen en te begrijpen wat er staat. Animatie is veel laagdrempeliger en als je het goed aanpakt ook nog eens duidelijker. Veel mensen zijn beelddenkers. Als zij een boodschap tot zich nemen via beelden (zoals bij een animatie), dan blijft die vaak langer hangen en je maakt ook nog meer impact.

Maar ondanks het feit dat het bij animatie over beelden gaat, mogen we ook het element geluid zeker niet vergeten. Het belang van geluidseffecten bij een animatie is namelijk erg groot. Je kunt er de animatie als het ware verder mee inkleuren en ervoor zorgen dat je boodschap nog beter overkomt. Sta jij op het punt een animatie te maken en overweeg je er geluid aan toe te voegen, maar ben je nog niet overtuigd? Dan hopen wij dat met deze 5 redenen alsnog te doen.

5 redenen om geluid te gebruiken bij bedrijfsfilms

1. Laten we maar direct beginnen met de belangrijkste reden: Impact! Met de juiste geluiden, heeft de animatie bij je doelgroep namelijk veel meer impact! Je kunt je boodschap kracht bijzetten en direct de aandacht grijpen van de ontvanger.

2. Accenten of nadruk leggen. Is er een bepaald gedeelte in de bedrijfsfilm waar je de nadruk op wilt leggen of waarvan je perse wilt dat de kijker dát meekrijgt? Door op dat moment een geluidseffect toe te voegen wordt de aandacht van de kijker getrokken. Je kunt de ontvanger op die manier dus beter sturen en ervoor zorgen dat de kans groter wordt dat hij of zij de boodschap meekrijgt die jij wilt overbrengen.

3. Verbloeming of maskering. Stel je maakt een animatie en hebt hét perfecte filmpje om te gebruiken, maar op de achtergrond is druk verkeer te horen. Heel storend en het overstemt jebedrijfsfilm. Op dat moment kan het heel handig zijn om geluidseffecten toe te voegen. Op die manier dwing je omgevingsgeluid dat stoort naar de achtergrond.

4. Sfeer. Je wilt met jouw bedrijfsfilm een bepaalde sfeer neerzetten. Dat doe je in de eerste plaats met beeld, maar met geluid voeg je daar een extra dimensie aan toe. Denk aan bekend Hollywood films. Wat zouden die zijn zonder geluidseffecten en muziek?

 

5. Verduidelijking. Bij bedrijfsfilms wordt ook vaak gebruik gemaakt van een voice-over. Op deze manier combineer je eigenlijk “the best of both worlds”. Ook al doe je nog zo goed je best om de beelden in een animatie zo duidelijk mogelijk te krijgen, het kan toch nog voorkomen dat iemand de boodschap die jij kwijt wilt niet of verkeerd meekrijgt. Door gebruik te maken van een voice over is dat eigenlijk praktisch niet meer mogelijk. 

Donker Media heeft het antwoord op al jouw vragen over animatie! 

Meer weten over het belang van geluidseffecten bij bedrijfsfilms of heb je een andere animatie vraag? Donker Media staat voor je klaar! Aarzel niet om contact met ons op te nemen of onze website te bekijken. Je kan bij ons een bedrijfsanimatie laten maken

 

Gerelateerde artikelen

Voor een exclusieve uitstraling van uw product maakt u gebruik van foliedruk in Gelderland